Strona główna Dieta dla diabetyków danie główne Mielone w kapuście

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Mielone w kapuście

Dieta: · dla diabetyków ·


Składniki
400 g chudego mielonego mięsa
1 główka kapusty włoskiej
1 cebula
1 jajko
1 czerwona papryka
4 pieczarki
natka pietruszki
1 łyżka płatków owsianych
sól, pieprz, kminek, gałka muszkatołowa
olej


Wykonanie
Z kapusty odciąć kilka liści, resztę główki posiekać. Całośc wrzucić na wrzątek, ugotować na półmiękko, odcedzić. Z liści usunąć grube nerwy. Cebulę, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę, wymieszać z mięsem, rozgotowanymi w kilku łyżkach wody płatkami, jajkiem, natką i przyprawami. Żaroodporne naczynie posmarować olejem, wyłożyć liśćmi kapusty, ułożyć na nich nadzienie, lekko ugnieść. Całość umieścić w garnku do gotowania na parze, gotować ok. 30 minut.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: średnie Koszt: niski
Czas: 90 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 3
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Węglowodany: 10 g




Przepis dodany przez: kate




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Polecamy Oferty pracy