Podziel się:
Mięso bez pieczenia zamiast wędliny
Dieta: · niskowęglowodanowa ·
Składniki
2 kg mięsa
2 litry wody
1/2 szkl soli (łopatka .karkówka. boczek )
1/3 szkl soli (schab, filet z indyka)
1 łyżka cukru
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
głowka czosnku
2 łyżki majonezu
kolendra .liście laurowe .ziele angielskie
Wykonanie
Wszystko zagotować ..,ostudzić ...włożyć mięso gotować 10 minut ..wyłączyć ..zostawić pod przykryciem na noc ..rano zagotować ...po 10 minutach gotowania wyłaczyć ..zostawić pod przykryciem do ostygnięcia..i Gotowe
U mnie to wygląda tak ..przygotowuje zalewe rano ..zostawiam do ostygnięcia ...wieczorem wkładam mięso zagotuje ..zostawiam na noc ...rano włączam ponownie zagotuje zostawiam i wieczorem mam gotowe Wazne ..żeby gotować w garnku z podwójnym dnem ..jeżeli nie ..o 5 minut zwiększyć czas gotowania ..Nie wymaga pracy ..a jest smaczne i zdrowe .. Smacznego ..
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 10 (nie licząc chłodzenia) | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 20 |
Przepis dodany przez: Tatiana
Komentarze
różyczkaa | 19:51:32, 13-03-2012 Witaj Tatiana: Bardzo mi sie spodobał twój przepis ,mam zamiar kupić schabik i zrobić to mięsko na niedzielny obiadek.Mam tylko nadzieje że mi wyjdzie pysznie - napewno napisze bogusia25552 | 08:52:54, 23-08-2012 spróbuję wazne to ż nie trzeba długo gotowac ico najważniejsze zdrowe bez chemi lusia 60 | 12:42:33, 20-09-2012 Super przepis,mięso gotowane a smakuje jak najlepsza pieczeń,na obiad jak i jako wędlina na kanapki.Serdeczne dziękuję. ditta hop | 21:42:07, 06-11-2014 Znm go i przyznaję, że jest dobre. Zobacz też
|