Podziel się:
Mizeria z jogurtem
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·
Składniki
2 długie ogórki
4 cebule dymki ze szczypiorem
pęczek koperku
200 ml niskotłuszczowego jogurtu
pół cytryny
sól
biały pieprz
Wykonanie
Ogórki umyć, jednego z nich obrać a drugego zostawić w skórce. Oba zetrzeć na grubej tarce albo pokroić w ćwierćplasterki. Posolić, dokładnie wymieszać i zostawić na 20 minut aż puszczą sok.
Szczypior, cebulki i koperek posiekać drobno. Ogórki odcisnąć połączyć ze szczypiorem i cebulką. Skropić sokiem z cytryny i posypać białym pieprzem.
Koper dodać do jogurtu, polać mizerię. Schłodzić przez 20 minut w lodówce.
Rodzaj potrawy surówka | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 (nie licząc chłodzenia) | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 66 kcal |
Przepis dodany przez: jesien21