Podziel się:
Nadziewana pieczeń z indyka
Dieta: · śródziemnomorska · dla diabetyków ·
Składniki
60 dag mięsa z udźca lub piersi z indyka w jednym szerokim kawałku
2 pęczki natki pietruszki
po pół pęczka szczypiorku i koperku
10 dag pieczarek
200 ml rosołu instant
200 ml jogurtu greckiego
50 ml białego wina
4 łyżki kwaśnej śmietany
3 łyżki margaryny
sól, pieprz
Wykonanie
Posiekać koperek, szczypiorek i połowę natki. Natrzeć mięso solą i pieprzem, obłożyć zieleniną.
Zwinąć, związać, podsmażyć w brytfannie na 2 łyżkach tłuszczu. Wlać rosół, piec godzinę w temp. 200 stopni. Podsmażyć pieczarki na reszcie tłuszczu, wlać wino, jogurt grecki i tłuszcz z pieczonego mięsa.
Dodać kwaśną śmietanę, zagotować.
Wymieszać z resztą natki pietruszki. Można podaać z ciemnym ryżem.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: średnie | Koszt: średni |
Czas: 30 (nie licząc pieczenia) | Danie wegetariańskie: nie |
Przepis dodany przez: karima