Strona główna Dieta śródziemnomorska danie główne Nadziewana pieczeń z indyka

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Nadziewana pieczeń z indyka

Dieta: · śródziemnomorska · dla diabetyków ·

© Joe Gough - Fotolia.com


Składniki
60 dag mięsa z udźca lub piersi z indyka w jednym szerokim kawałku
2 pęczki natki pietruszki
po pół pęczka szczypiorku i koperku
10 dag pieczarek
200 ml rosołu instant
200 ml jogurtu greckiego
50 ml białego wina
4 łyżki kwaśnej śmietany
3 łyżki margaryny
sól, pieprz


Wykonanie
Posiekać koperek, szczypiorek i połowę natki. Natrzeć mięso solą i pieprzem, obłożyć zieleniną.

Zwinąć, związać, podsmażyć w brytfannie na 2 łyżkach tłuszczu. Wlać rosół, piec godzinę w temp. 200 stopni. Podsmażyć pieczarki na reszcie tłuszczu, wlać wino, jogurt grecki i tłuszcz z pieczonego mięsa.

Dodać kwaśną śmietanę, zagotować.

Wymieszać z resztą natki pietruszki. Można podaać z ciemnym ryżem.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: średnie Koszt: średni
Czas: 30 (nie licząc pieczenia) Danie wegetariańskie: nie




Przepis dodany przez: karima




Zobacz też

Dieta śródziemnomorska - najnowsze przepisy
Capellini alla marinara
Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym
Grillowana cukinia z serkiem topionym
Sałatka na ciepło z brokułów, oliwek i parmezanu
Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Polecamy Oferty pracy