Podziel się:
Naleśniki z bananami
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
2 banany
1 jajko
10 dag mąki
¾ szklanki mleka
½ łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżeczki masła
1 łyżeczka soku z cytryny
Olej roślinny
Wykonanie
1. Połącz mleko, jajko i mąkę, dodaj cukier waniliowy. Z powstałego ciasta usmaż naleśniki
2. Obrane banany pokrój w długie plastry, skrop sokiem z cytryny
3. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, następnie umieść pokrojone banany. Pozostaw pod przykryciem na ok. 2 minuty
4. Na każdym naleśniku ułóż banany, dokładnie zawiń. Gotowe naleśniki delikatnie umieść na patelni, pozostaw na ogniu aż będą złociste
5. Możesz podawać z czekoladą lub bitą śmietaną
Rodzaj potrawy desery | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: yasqlka