Podziel się:
Naturalna Gotowanie - Jajecznica z papryką
Dieta: · po prostu smaczne · bezglutenowa ·
Idealna alternatywa dla tradycyjnej jajecznicy
Składniki
Składniki dla 1 osoby:
• 3 jajka
• 2-3 papryki konserwowe
• 2 duże łyżki sałatki szwedzkiej
• Sól, pieprz do smaku
• 2 łyżki masła
• 1 łyżka szczypiorku
Wykonanie
Paprykę i sałatkę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w paski i łączymy z ogórkami z sałatki szwedzkiej. Jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem a następnie łączymy z warzywami. Masę wylewamy na rozgrzane masło, intensywnie mieszając. Smażymy na niewielkim ogniu. Po ok. 3 minutach jajecznica powinna być gotowa.
Podajemy na patelni lub przekładamy na talerz. Dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 1 |
Źródło: Firma Bracia Urbanek
Autor: Firma Bracia Urbanek
Przepis dodany przez: PR CLUB
Komentarze
anada | 23:27:48, 27-12-2015 Ja robię podobnie. Z pomidorami, cebulą, parówkami drobiowymi. Z jednego "zwykłego" jajka można w ten sposób wydobyć kilka smaków. Zobacz też
|