Podziel się:
Omlet z serem
Dieta: · niskowęglowodanowa ·
Składniki
2 jajka
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1/2 szklanki żółtego sera
1 łyżka śmietanki 30 proc.
1 łyżka masła
sól
pieprz
Wykonanie
Ser zetrzeć na tarce na grube wiórki.
Pozostałe składniki zmiksować ze sobą lekko ubijając. Wylać na patelnię o nieprzywierającej powierzchni.
Smażyć, nie mieszając, przez około 1-2 min, aż wierzch omletu zacznie lecziutko się ścinać.
Posypać połową żółtego sera i przykryć.
Kiedy ser się rozpuści, omlet ostrożnie złożyć na pół i zsunąć na ogrzany talerz. Posypać resztą sera.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 1 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Węglowodany: 6 g |
Przepis dodany przez: ena