Strona główna Dieta niskocholesterolowa sałatki Owocowa sałatka z indyka

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Owocowa sałatka z indyka

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskowęglowodanowa · lekkostrawna ·


Składniki
200 g filetu z indyka
30 ml soku pomarańczowego
2 łyżeczki białego octu winnego
1 mała cebula
1 łyżeczka oliwy z oliwek
400 g mieszanych warzyw
2 mandarynki
1 gałązka selera naciowego
sól, pieprz


Wykonanie
Filet z indyka ugotować na parze, ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę i seler drobno posiekać, warzywa pokroić, ugotować na chrupiąco, ostudzić. Mandarynki obrać, podzielić na cząstki i każdą cząstkę przepołwić w poprzek.

Sok pomarańczowy wymieszać z oliwą i octem winnym, polać mięso z warzywami i mandarynkam, wymieszać wszysykie składniki. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem lekko schłodzić w lodówce.



Rodzaj potrawy sałatki Stopień trudności: łatwe Koszt: średni
Czas: 15 (nie licząc gotowania warzyw i indyka) Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 200 kcal
Białko: 23 g
Tłuszcze: 6 g
Zawartość sodu: 280 mg

Źródło: www.diet.com



Przepis dodany przez: marta




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Polecamy Oferty pracy