Podziel się:
Pączki serowe
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
250 zmielonego białego chudego sera
250 g mąki
2 jaja
125 g cukru
łyżka mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier puder do posypania
tłuszcz do smażenia
Wykonanie
Ubić jaja na kremową masę, stopniowo dosypując cukier.
Dodać mleko, ser i sól
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i po łyżce dodawać do masy, cały czas mieszając.
Z gotowego ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego, smażyć w temperaturze ok. 180 stopni, na głębokim tłuszczu. Po wyjęciu odsączyć na ręcznikach papierowych i posypać cukrem pudrem.
Rodzaj potrawy ciasta i ciastka | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 6 |
Przepis dodany przez: Ewunia