Podziel się:
Panga w sosie jogurtowo-cebulowym
Dieta: · dla diabetyków · niskocholesterolowa · niskowęglowodanowa · niskokaloryczna ·
Włączając tę potrawę do swojej diety masz gwarancję, że będzie ona niskokaloryczna i bogata w składniki odżywcze. A używając jogurtu możesz cieszyć się smakiem potrawy nie martwiąc się o swoją linię.
Składniki
4 filety z pangi
sok z 1/2 cytryny
3 cebule
500 ml jogurtu
sól, pieprz
olej do smażenia
Wykonanie
Filety z pangi rozmrozić, oprószyć solą i pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na maśle na patelni. Gdy cebula zrobi się miękka, wlać jogurt i mieszać aż zacznie lekko bulgotać. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć na średnim ogniu filety z pangi przez ok. 5 minut z każdej strony. Zlać olej, rybę na patelni zalać wcześniej przygotowanym sosem. Dusić przez ok. 10 minut na małym ogniu.
Pangę w sosie jogurtowo-cebulowym podawać z surówkami (np. z marchwi, jabłek z dodatkiem soku z cytryny).
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: yasqlka