Podziel się:
Papryka nadziewana kaszą kuskus i mięsem indyczym
Dieta: · niskotłuszczowa · lekkostrawna · niskosodowa ·
Składniki
3 większe papryki
300 g mięsa mielonego z indyka
200 g pieczarek
2-3 średnie cebule
1 jajo
sól, pieprz, chilli
Wykonanie
Pieczarki pokrojone w kostkę podsmażyć z cebulką, dodać do farszu i wymieszać z mięsem, jajkiem i kaszą kuskus (kuskus zalany wcześniej wrzątkiem lub gorącym rosołem). Dodać sól, pieprz i chilli do smaku. Umyte, przekrojone wzdłuż na pół, pozbawione gniazd nasiennych i ułożone w lekko natłuszczonej formie (naczynie żaroodporne) papryki napełnić farszem mięsno-kuskusowym .
Piec w nagrzanym do 180C piekarniku przez ok 30 - 40 minut.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 60 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 3 |
Źródło: isidorus.net
Przepis dodany przez: Tomasso