Podziel się:
Pasta grzybowa
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·
Składniki
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 posiekana cebula
1 posiekana marchewka
2 łyżeczki skórki cytryny
3 posiekane ząbki czosnku
2 łyżeczki wody
½ łyżeczki tymianku
½ łyżeczki majeranku
Ok. 25 dag białego sera
Ok. 40 dag posiekanych grzybów
2 łyżeczki niskotłuszczowego sera Parmezan
2 łyżeczki natki pietruszki
Szczypta soli i pieprzu
Wykonanie
1.Na rozgrzaną patelnię nalej oliwę z oliwek, dodaj cebulę, marchewkę, skórkę cytryny i czosnek. Pozostaw na ogniu, aż wszystkie składniki będą miękkie
2. Do rondelka nalej pozostałą oliwę oraz wodę. Dodaj grzyby oraz zioła. Gotuj, aż grzyby zmiękną, a woda wyparuje
3.Połowę wystudzonej zawartości rondelka połącz z białym serem oraz z Parmezanem. Zmiksuj
4.Powstałą mieszankę połącz z zwartością patelni, wymieszaj dokładnie i dodaj resztę grzybów
5.Przypraw sola i pieprzem, schowaj do lodówki na ok. 3 godziny
6.Podawaj z warzywami lub pieczywem
Rodzaj potrawy dodatek do dania głównego | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 10 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 30 kcal Białko: 3 g |
Zawartość sodu: 230 mg |
Źródło: www.diet.com
Przepis dodany przez: marta