Strona główna Dieta niskocholesterolowa dodatek do dania głównego Pasta grzybowa

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Pasta grzybowa

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·


Składniki
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 posiekana cebula
1 posiekana marchewka
2 łyżeczki skórki cytryny
3 posiekane ząbki czosnku
2 łyżeczki wody
½ łyżeczki tymianku
½ łyżeczki majeranku
Ok. 25 dag białego sera
Ok. 40 dag posiekanych grzybów
2 łyżeczki niskotłuszczowego sera Parmezan
2 łyżeczki natki pietruszki
Szczypta soli i pieprzu


Wykonanie
1.Na rozgrzaną patelnię nalej oliwę z oliwek, dodaj cebulę, marchewkę, skórkę cytryny i czosnek. Pozostaw na ogniu, aż wszystkie składniki będą miękkie
2. Do rondelka nalej pozostałą oliwę oraz wodę. Dodaj grzyby oraz zioła. Gotuj, aż grzyby zmiękną, a woda wyparuje
3.Połowę wystudzonej zawartości rondelka połącz z białym serem oraz z Parmezanem. Zmiksuj
4.Powstałą mieszankę połącz z zwartością patelni, wymieszaj dokładnie i dodaj resztę grzybów
5.Przypraw sola i pieprzem, schowaj do lodówki na ok. 3 godziny
6.Podawaj z warzywami lub pieczywem


Rodzaj potrawy dodatek do dania głównego Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 20 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 10
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 30 kcal
Białko: 3 g
Zawartość sodu: 230 mg

Źródło: www.diet.com



Przepis dodany przez: marta




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy