Strona główna Dieta po prostu smaczne włoskie Penne z pesto rosso picante

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Penne z pesto rosso picante

Dieta: · po prostu smaczne ·

Często zadajemy sobie pytanie, jak odpowiednio dobrać wino do dania z makaronem. Czy idealnym rozwiązaniem będzie biały Riesling czy czerwony Merlot? Przedstawiamy kilka podstawowych rad, które pomogą w podobnych dylematach.

Penne z pesto rosso picante


Składniki
Makaron Penne Rigate 200 g
Pół ząbka czosnku
Suszone pomidory w oleju 100 g
Parmezan 100 g
Orzeszki pinii 20 g
Chili pepperoni ¼
Sól, cukier, pieprz
Oliwa z oliwek



Wykonanie
1.Do misy blendera wkładamy pomidory, tarty parmezan, czosnek, chili i orzeszki. Dodajemy odrobinę oliwy i miksujemy na pastę, po czym doprawiamy solą cukrem i pieprzem.
2. Makaron gotujemy według wskazówek producenta, po czym odcedzamy odlewamy i jeszcze gorący, mieszamy z pesto i odrobiną pozostałej wody.
3. Nakładamy na talerz i posypujemy parmezanem.


Rodzaj potrawy włoskie Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 30 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 2

Źródło: Malma
Autor: synertime



Przepis dodany przez: synertime




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy