Podziel się:
Perliczka pieczona z serkiem topionym
Dieta: · po prostu smaczne ·
Delikatna i soczysta
Składniki
Perliczka pieczona z serkiem topionym
1 perliczka
2 cienkie płaty słoniny
24 małe młode cebulki
24 małe pieczarki
1 serek topiony
50 g masła
gruba sól
pieprz
Wykonanie
Perliczkę umyć i osuszyć, do środka włożyć serek topiony posypany solą i pieprzem. Tuszkę obłożyć płatami słoniny, związać; zrumienić w brytfannie z połową masła, posypać solą i pieprzem. Cebulki obrać, pieczarki oczyścić. Smażyć na patelni w pozostałym maśle, aż do całkowitego odparowania wody, doprawić solą i pieprzem. Cebulki i pieczarki ułożyć wokół perliczki. Piec, często podlewając sosem. 60 min. w temp. 230°C, aż mięso zmięknie.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 120 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |
Źródło: Sertop
Autor: Marta
Przepis dodany przez: PR CLUB