Strona główna Dieta po prostu smaczne danie główne Perliczka pieczona z serkiem topionym

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Perliczka pieczona z serkiem topionym

Dieta: · po prostu smaczne ·

Delikatna i soczysta

Perliczka pieczona z serkiem topionym


Składniki
Perliczka pieczona z serkiem topionym
1 perliczka
2 cienkie płaty słoniny
24 małe młode cebulki
24 małe pieczarki
1 serek topiony
50 g masła
gruba sól
pieprz



Wykonanie
Perliczkę umyć i osuszyć, do środka włożyć serek topiony posypany solą i pieprzem. Tuszkę obłożyć płatami słoniny, związać; zrumienić w brytfannie z połową masła, posypać solą i pieprzem. Cebulki obrać, pieczarki oczyścić. Smażyć na patelni w pozostałym maśle, aż do całkowitego odparowania wody, doprawić solą i pieprzem. Cebulki i pieczarki ułożyć wokół perliczki. Piec, często podlewając sosem. 60 min. w temp. 230°C, aż mięso zmięknie.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: średni
Czas: 120 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 4

Źródło: Sertop
Autor: Marta



Przepis dodany przez: PR CLUB




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy