Podziel się:
Pieczarki nadziewane mielonym mięsem
Dieta: · niskowęglowodanowa ·
Składniki
12 kapeluszy pieczarek, dość sporych
500 g mielonego mięsa
1 jajko
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka otrąb
sól, pieprz do smaku
12 plastrów boczku
3 duże plastry żółtego sera
Wykonanie
Mięso wymieszać z jajkiem, otrębami, posiekaną cebulą, czosnkiem i przyprawami. Uformować kuleczki i włożyć do kapeluszy pieczarek, lekko spłaszczając tak żeby zajęły całą objętość kapeluszy. Na każdej pieczarce ułożyć 1/4 plastra sera a na nim plaster boczku.
Zapiekać przez 20 minut w temperaturze 200 stopni (o ile to możliwe z funkcją rusztu). Podawać na ciepło z odrobiną ketchupu.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |
Więcej zdjęć:
Przepis dodany przez: Sgerr