Podziel się:
Pieczeń rzymska z serem
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
750 g mieszanego mielonego mięsa
4 łyżki bułki tartej
60 g tartego ostrego żółtego sera
1 torebka zupy cebulowej w proszku
2 jajka
4 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżeczki przyprawy do potraw w płynie
Wykonanie
Wymieszać mięso mielone, bułkę, ser i zupę cebulową. W oddzielnym naczyniu zmiksować jajka, przecier pomidorowy i przyprawę do potraw, dodać do mięsa, dokładnie wymieszać. Jeśli masa wydaje się zbyt sucha, dodac odrobinę wody. Włożyć do podłużnej formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 45-60 minut, aż pieczeń osiągnie w środku temperaturę 170 stopni. Podawać na ciepło lub na zimno.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 90 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 6 |
Przepis dodany przez: Ewunia