Podziel się:
Pieczone brukselki
Dieta: · dla diabetyków · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·
Składniki
Ok. ½ kg brukselek
2 łyżeczki oliwy z oliwek
Szczypta soli i pieprzu
Wykonanie
1.Nagrzej piekarnik do 200°C
2.Polej brukselki oliwą, przypraw solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj
3.Umieść brukselki w naczyniu do pieczenia. Piecz ok. 30 minut,aż będą miękkie
Rodzaj potrawy dodatek do dania głównego | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 40 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 6 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 39 kcal Białko: 2 g |
Tłuszcze: 2 g |
Zawartość sodu: 69 mg |
Źródło: www.diet.com
Przepis dodany przez: marta