Podziel się:
Pieczone gruszki
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·
Składniki
4 gruszki
150 ml soku jabłkowego
100 ml wody
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
1/2 laski wanilii
Wykonanie
1. Wodę zagotuj i gotuj w niej laskę wanilii przez 20 minut. Wyjmij laskę, przekrój na pół wzdłuż i nożem wyskrob do wody nasionka.
2. Ułóż obrane, przekrojone na pół i wydrążone gruszki w naczyniu do pieczenia.
3. Połącz ze sobą wodę, sok i przyprawy, powstałą mieszanką polej gruszki
4. Piecz pod przykryciem około 30 minut.
5. Przed podaniem gruszki należy dobrze schłodzić
Rodzaj potrawy desery | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 60 (nie licząc chłodzenia) | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 8 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 61 kcal |
Zawartość sodu: 3 mg |
Źródło: www.diet.com
Przepis dodany przez: marta