Strona główna Dieta niskocholesterolowa danie główne Pierś z indyka w jogurtowej marynacie

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Pierś z indyka w jogurtowej marynacie

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskowęglowodanowa · lekkostrawna ·

Lekko egzotyczna w smaku marynata powoduje, że mięso z indyka jest kruche, soczyste i wyjątkowo smaczne. Można przyrządzać na grillu węglowym, elektrycznym w piekarniku lub na patelni grillowej.

© Marco Mayer - Fotolia.com


Składniki
4 plastry piersi indyczej grubości 2 cm każdy
150 g jogurtu,
4 łyżki soku z cytryny,
1 łyżka oliwy,
1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
1 łyżeczka zgniecionego czosnku
1/2 łyżeczki mielonej kolendry
sól, pieprz



Wykonanie
Wszystkie składniki poza indykiem wymieszać w miseczce, filety posmarować powstałą marynatą, ciasno ułożyć w miseczce i zostawić w chłodnym miejscu na 2-3 godziny. Piec na grillu po 4-5 minut z każdej strony.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 15 (bez maryynowania) Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: Sgerr




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Polecamy Oferty pracy