Podziel się:
Piersi serowe
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
2 filety z kurczaka
15 g sera pleśniowego (najlepiej rokpol lub lazur)
15 g sera feta
1,5 łyżki masła
słodka papryka w proszku, sól
2 ząbki czosnku
Wykonanie
Obrany czosnek posiekać, utrzeć z solą, papryką i masłem.
Filety umyć, osuszyć, posmarować połową masła z czosnkiem. Upiec mięso na grillu lub w piekarniku polewając je w trakcie pieczenia resztą masła.
Pod koniec pieczenia posypać filety pokruszonymi serami, zapiec, aż się rozpuszczą.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 2 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 290 kcal |
Przepis dodany przez: ena