Podziel się:
Placki jabłkowo- bakaliowe
Dieta: · niskocholesterolowa · lekkostrawna ·
Składniki
3 białka
1 szklanka niskotłuszczowego mleka
2 szklanki niskotłuszczowej maślanki
4 średniej wielkości, słodkie, obrane i pokrojone jabłka
1 filiżanka bakalii (rodzynki, migdały, orzechy)
szczypta gałki muszkatołowej
3-5 łyżek oleju
Wykonanie
1. Ubij białka, dodaj mleko, maślankę, jabłka oraz bakalie
2. Dokładnie wymieszaj
3. Na rozgrzaną patelnią nalej olej
4. Nakładaj niewielkie porcje na patelnie i piecz kilka minut
5. Placuszki podawać można z jogurtem, owocami, lub innymi dodatkami
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: tak |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 150 kcal Białko: 1 g |
Zawartość sodu: 18 mg |
Źródło: www.diet.com
Przepis dodany przez: marta