Strona główna Dieta niskocholesterolowa przekąski Placki jabłkowo- bakaliowe

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Placki jabłkowo- bakaliowe

Dieta: · niskocholesterolowa · lekkostrawna ·


Składniki
3 białka
1 szklanka niskotłuszczowego mleka
2 szklanki niskotłuszczowej maślanki
4 średniej wielkości, słodkie, obrane i pokrojone jabłka
1 filiżanka bakalii (rodzynki, migdały, orzechy)
szczypta gałki muszkatołowej
3-5 łyżek oleju



Wykonanie
1. Ubij białka, dodaj mleko, maślankę, jabłka oraz bakalie
2. Dokładnie wymieszaj
3. Na rozgrzaną patelnią nalej olej
4. Nakładaj niewielkie porcje na patelnie i piecz kilka minut
5. Placuszki podawać można z jogurtem, owocami, lub innymi dodatkami




Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 15 Danie wegetariańskie: tak
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 150 kcal
Białko: 1 g
Zawartość sodu: 18 mg

Źródło: www.diet.com



Przepis dodany przez: marta




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Polecamy Oferty pracy