Podziel się:
Pomidory faszerowane tuńczykiem
Dieta: · śródziemnomorska · dla diabetyków · niskocholesterolowa ·
Składniki
6 dużych dojrzałych pomidorów
3 jajka
1 puszka tuńczyka w oleju
2 łyżki kaparów
pół pęczka natki pietruszki
pieprz
2 łyżki jogurtu
2 łyżki majonezu
Wykonanie
Pomidory wymyć. Ściąć z wierzchu gruby plaster, wydrążyć miąższ i pestki.
Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać i wymieszać z tuńczykiem.
Do masy dodać jogurt, majonez, kapary, posiekaną pietruszkę i pieprz. Skropić sokiem z cytryny.
Nałożyć farsz do wydrążonych pomidorów.
Pomidory dodatkowo udekorować majonezem i pietruszką.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 6 |
Przepis dodany przez: jesien21
Komentarze
Jadka.Z | 18:37:11, 23-08-2007 skąd wziąść kapary, nigdy ich nie widziałam Jadka leluri | 18:49:34, 16-12-2008 nie przepadam za kaparami, czy można je czymś zastąpić lub nie dodawać. przekąska smacznie brzmi Zobacz też
|