Podziel się:
Pomidory z grzybami
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskosodowa · niskokaloryczna ·
Składniki
8 dojrzałych pomidorów
150 g pokrojonych pieczarek
1 posiekana cebula
1 łyżeczka oliwy z oliwek
¼ łyżeczki suszonego estragonu
Sól i pieprz do smaku
Wykonanie
1. Na rozgrzaną patelnie wlej oliwę, dodaj cebulę Pozostaw na ogniu na ok. 2 minuty
2. Dodaj pokrojone pieczarki i gotuj kolejne 2-3 minuty
3. Przypraw solą, pieprzem i estragonem
4. Dodaj pokrojone pomidory
5. Całość wymieszaj i pozostaw na ogniu, aż wszystkie składniki staną się miękkie
Rodzaj potrawy dodatek do dania głównego | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 93 kcal Białko: 3 g |
Tłuszcze: 4 g Węglowodany: 14 g |
Zawartość sodu: 188 mg |
Źródło: foodfit.com
Przepis dodany przez: marta