Podziel się:
Pomidory z piwną pianą
Dieta: · śródziemnomorska · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · wysokowapniowa ·
Prosta w przygotowaniu, praktycznie beztłuszczowa, intrygująca w smaku i kolorowa przekąska może być ozdobą letniego (i nie tylko) stołu.
Składniki
4 średnie pomidory
170-200 g chudego twarożku
0,5 dl ciemnego piwa
10 g musztardy (worcester)
sól
Wykonanie
Pomidory nakroimy od góry, "wydłubiemy" środek. Przygotujemy twarożek mieszając go z piwem i doprawiając solą i pieprzem oraz musztardą.
Twarożek nakładamy do środka pomidorów, przyozdabiamy na wierzchu np. ziołami czy natką z pietruszki lub koperkiem.
Smacznego
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Autor: Tomasz Kaniewski
Przepis dodany przez: Tomasso