Podziel się:
Pomidory z serem
Dieta: · śródziemnomorska · niskotłuszczowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·
Składniki
3 duże, przekrojone na pół pomidory
Ok. 30 dag chudego twarożku
½ łyżeczki bazylii
¼ filiżanki bułki tartej
¼ łyżeczki soli czosnkowej
1 łyżeczka masła, lub oliwy z oliwek
szczypta czarnego pieprzu
Wykonanie
1. Wymieszaj twarożek z bazylią, solą i pieprzem
2. Posmaruj połówki pomidorów twarożkiem, można je też lekko wydrążyć i napełnić twarożkiem
3. Naczynie do pieczenia posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą
4. Ułóż pomidory, piecz około 10 minut
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 3 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 130 kcal Białko: 12 g |
Tłuszcze: 2 g |
Zawartość sodu: 390 mg |
Źródło: www.diet.com
Przepis dodany przez: marta