Podziel się:
Prawdziwy, domowy rosół z dawnych lat
Dieta: ·
Przywołuje wspomnienia z dzieciństwa......
Składniki
kawałek wołowiny
kawałek cielęciny
1 skrzydło z indyka
3 pietruszki
4 duże marchwie
ćwiartka kapusty włoskiej
1 seler
3 duże cebule
2 ząbki czosnku
1 por
sól
pieprz
5 ziaren ziela angielskiego
4 liście laurowe
2 łyżki Smakosza Extra
oliwa z oliwek
susz pietruszki
Wykonanie
Mięso opłukujemy i gotujemy w osolonej wodzie (5-7l). Warzywa obieramy i myjemy. Po pół godzinie odcedzamy szumowiny i dodajmy wszystkie warzywa oraz przyprawy a następnie gotujemy 2,5-3h na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy susz z pietruszki oraz 3-4 łyżki oliwy.
Rodzaj potrawy Prawdziwy rosół | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 10 |
Źródło: CYKORIA
Autor: CYKORIA
Przepis dodany przez: PR CLUB
|