Podziel się:
Prosty ryż z warzywami
Dieta: · niskotłuszczowa · lekkostrawna ·
Składniki
1 torebka ryżu
1 łyżeczka masła
300 g warzyw, może być mrożonka warzywna( marchew, fasola, groszek, cukinia, cebula itd.)
Szczypta curry
Szczypta soli
1 łyżeczka natki pietruszki
Wykonanie
1. Ugotowany ryż dokładnie odcedź, pozostaw na kilka minut
2. Następnie rozgrzej patelnię, rozpuść masło
3. Posiekane warzywa umieść na patelni, po kilku minutach dodaj ryż
4. Przypraw i posyp pietruszką, dokładnie wymieszaj
5. Można podawać z sosami
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 2 |
Przepis dodany przez: Sgerr