Podziel się:
Przysmak grzybowy
Dieta: · śródziemnomorska · dla diabetyków · niskocholesterolowa · niskokaloryczna ·
Składniki
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 posiekana cebula
300 g pokrojonych boczniaków
8 dojrzałych pomidorów
¼ łyżeczki suszonego estragonu
Sól i pieprz do smaku
Wykonanie
1. Na rozgrzaną patelnie wlej oliwę, dodaj cebule. Pozostaw na ogniu na ok. 2 minuty
2. Dodaj grzyby i gotuj kolejne 2-3 minuty
3. Przypraw solą, pieprzem i estragonem
4. Dodaj pokrojone w ósemki pomidory
5. Całość wymieszaj i pozostaw na ogniu, aż wszystkie składniki staną się miękkie
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 93 kcal Białko: 3 g |
Tłuszcze: 4 g Węglowodany: 14 g |
Zawartość sodu: 188 mg |
Źródło: www.foodfit.com
Przepis dodany przez: marta