Strona główna Dieta śródziemnomorska danie główne Przysmak grzybowy

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Przysmak grzybowy

Dieta: · śródziemnomorska · dla diabetyków · niskocholesterolowa · niskokaloryczna ·


Składniki
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 posiekana cebula
300 g pokrojonych boczniaków
8 dojrzałych pomidorów
¼ łyżeczki suszonego estragonu
Sól i pieprz do smaku



Wykonanie
1. Na rozgrzaną patelnie wlej oliwę, dodaj cebule. Pozostaw na ogniu na ok. 2 minuty
2. Dodaj grzyby i gotuj kolejne 2-3 minuty
3. Przypraw solą, pieprzem i estragonem
4. Dodaj pokrojone w ósemki pomidory
5. Całość wymieszaj i pozostaw na ogniu, aż wszystkie składniki staną się miękkie


Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 5 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 93 kcal
Białko: 3 g
Tłuszcze: 4 g
Węglowodany: 14 g
Zawartość sodu: 188 mg

Źródło: www.foodfit.com



Przepis dodany przez: marta




Zobacz też

Dieta śródziemnomorska - najnowsze przepisy
Capellini alla marinara
Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym
Grillowana cukinia z serkiem topionym
Sałatka na ciepło z brokułów, oliwek i parmezanu
Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy