Strona główna Dieta dla diabetyków danie główne Pstrąg wykwintny

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Pstrąg wykwintny

Dieta: · dla diabetyków · wysokowapniowa ·

© Vadym Tykhonov - Fotolia.com


Składniki
2 średniej wielkości pstrągi
200 g sera roquefort
200 ml chudego mleka
1 cytryna
sól morska
biały pieprz
pół pęczka natki pietruszki



Wykonanie
Z połowy sparzonej cytryny zeskrobać skórkę a potem wycisnąć sok. Pozostałą połówkę pokroić na plastry.

Pstrągi oczyścić, oskrobać, wypatroszyć, usunąć kręgosłupy z ośćmi, dobrze opłukać i wysuszyć.

Ryby oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Do tuszek włożyć całe gałązki pietruszki, zawinąć pstrągi w folię aluminiową i upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut.

Mleko silnie podgrzać, dodać do niego starty ser i ubijać trzepaczką do zredukowania oraz zgęstnienia sosu, w stanie zbliżonym do wrzenia. Dodać skórkę cytrynową.

Ryby wyjąć z folii, podawać polane sosem, posypane natką pietruszki i ozdobione plastrami cytryny. Sos można też podać w oddzielnym naczyniu.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: średnie Koszt: średni
Czas: 30 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 2




Przepis dodany przez: jo-asienka




Komentarze

Malgorzata 50     |     18:43:03, 30-05-2007
Pychowo wygląda chyba zrobię próbnie w sobotę Pozdrowionka


Malgorzata 50     |     01:46:38, 21-06-2007
To też suoper!!!!!


elusia     |     11:57:24, 04-07-2007
Bardzo ciekawy przepis,wymaga troche pracy,ale napewno sie oplaci.Znam ten przepis bez sosu.Zsosem powiino byc wyśmienite. elusia

Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Dieta wysokowapniowa - najnowsze przepisy
Chłodnik truskawkowy
Żółty ser niskotłuszczowy
Sernik cappuccino
Dietetyczne trufle
Sernik Tiramisu
Polecamy Oferty pracy