Podziel się:
Pumpernikiel z warzywami
Dieta: · niskowęglowodanowa ·
Błyskawiczne w przygotowaniu kanapeczki, będące doskonałą przekąską. Odżywcze i pełne witamin, dostarczające energii na kilka godzin.
Składniki
Składniki dla 4 osób:
• 16 kawałków okrągłego pumpernikla
• 50g szynki
• 50g żółtego sera
• 2 papryki konserwowe
• 2 ogórki
• 4 patisony konserwowe
• Garść rukoli
• Kilka listków natki pietruszki
Wykonanie
Patisony i ogórki kroimy w cienkie plastry a paprykę konserwową w paseczki. Plastry szynki i żółtego sera kroimy na mniejsze kawałki.
Na pumperniklu układamy dowolna kombinacje składników np. ser żółty, szynka, rukola i plastry ogórka lub szynka, papryka i natka pietruszki lub ser żółty, rucola i patison lub szynka, papryka i natka.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Źródło: Firma Bracia Urbanek
Autor: Firma Bracia Urbanek
Przepis dodany przez: PR CLUB