Podziel się:
Racuszki z jabłkami
Dieta: · po prostu smaczne ·
Domowy smak i szybkość w przygotowaniu, dzięki dodatkowi naturalnego~, gotowego do bezpośredniego spożycia jabłka prażonego!
Składniki
Składniki dla 2-4 osób:
• Szklanka mleka
• Kilka łyżek mąki
• Szklanka jabłek prażonych
• Szczypta soli
• 1 łyżeczka cukru
• 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej
• Łyżka cynamonu
• Olej do smażenia
• Liście świeżej mięty
Wykonanie
Jajka mieszamy z solą, cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia i jabłkami. Dajemy tyle mąki, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Porcje ciasta nakładamy łyżka na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron do uzyskania złotego koloru. Posypujemy cynamonem i dekorujemy liśćmi mięty.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |
Źródło: Firma Bracia Urbanek
Autor: Firma Bracia Urbanek
Przepis dodany przez: PR CLUB
Komentarze
pojedynka | 09:24:06, 11-10-2013 W przepisie brak ilości jajek smiling | 03:23:50, 07-03-2014 a skąd mam mieć jabłka prażone ?suszone w sklepie widziałem lecz prażone - nie smiling | 03:30:06, 07-03-2014 jajka ilość nie jest tak bardzo istotna może być dwa Jabłka smażone w cieście Bardzo dobry sposób na deser z pokrojonych jabłek, smażonych w delikatnym, chrupiącym i cieniutkim cieście. Podobnie można smażyć śliwki, dzieląc je na połowy. Składniki: 1/2 kg jabłek 25 dkg mąki 1/4 litra wody 2 jajka sól olej do smażenia cukier puder do posypania Wykonanie: Przesianą mąkę wsypujemy do miski, dodajemy wodę i żółtka, dokładnie wyrabiamy łyżką. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do ciasta. Jabłka obieramy, kroimy w plastry grubości 1 cm, wycinamy gniazda nasienia. Każdy kawałek jabłka wbijamy na widelec, zanurzamy w cieście, następnie kładziemy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy na jasnozłoty kolor. Po zdjęciu z patelni posypujemy cukrem pudrem i cynamonem, polewamy miodem lub syropem klonowym, ewentualnie podajemy ze śmietanką lub jogurtem. Placuszki można polać jogurtem lub śmietanką, miodem lub syropem klonowym. Posypać cynamonem ... zobacz więcej smiling | 03:38:33, 07-03-2014 jajka ilość nie jest tak bardzo istotna może być dwa Jabłka smażone w cieście Bardzo dobry sposób na deser z pokrojonych jabłek, smażonych w delikatnym, chrupiącym i cieniutkim cieście. Podobnie można smażyć śliwki, dzieląc je na połowy. Składniki: 1/2 kg jabłek 25 dkg mąki 1/4 litra wody 2 jajka sól olej do smażenia cukier puder do posypania Wykonanie: Przesianą mąkę wsypujemy do miski, dodajemy wodę i żółtka, dokładnie wyrabiamy łyżką. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do ciasta. Jabłka obieramy, kroimy w plastry grubości 1 cm, wycinamy gniazda nasienia. Każdy kawałek jabłka wbijamy na widelec, zanurzamy w cieście, następnie kładziemy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy na jasnozłoty kolor. Po zdjęciu z patelni posypujemy cukrem pudrem i cynamonem, polewamy miodem lub syropem klonowym, ewentualnie podajemy ze śmietanką lub jogurtem. Placuszki można polać jogurtem lub śmietanką, miodem lub syropem klonowym. Posypać cynamonem ... zobacz więcej smiling | 03:38:34, 07-03-2014 jajka ilość nie jest tak bardzo istotna może być dwa Jabłka smażone w cieście Bardzo dobry sposób na deser z pokrojonych jabłek, smażonych w delikatnym, chrupiącym i cieniutkim cieście. Podobnie można smażyć śliwki, dzieląc je na połowy. Składniki: 1/2 kg jabłek 25 dkg mąki 1/4 litra wody 2 jajka sól olej do smażenia cukier puder do posypania Wykonanie: Przesianą mąkę wsypujemy do miski, dodajemy wodę i żółtka, dokładnie wyrabiamy łyżką. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do ciasta. Jabłka obieramy, kroimy w plastry grubości 1 cm, wycinamy gniazda nasienia. Każdy kawałek jabłka wbijamy na widelec, zanurzamy w cieście, następnie kładziemy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy na jasnozłoty kolor. Po zdjęciu z patelni posypujemy cukrem pudrem i cynamonem, polewamy miodem lub syropem klonowym, ewentualnie podajemy ze śmietanką lub jogurtem. Placuszki można polać jogurtem lub śmietanką, miodem lub syropem klonowym. Posypać cynamonem ... zobacz więcej Zobacz też |