Strona główna Dieta lekkostrawna przekąski Ragout porowo-jabłkowe

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Ragout porowo-jabłkowe

Dieta: · lekkostrawna · niskokaloryczna ·


Składniki
2 kwaskowate jabłka
750 g porów
łyżka masła
pół szklanki bulionu warzywnego
2 łyżki zagęszczonego niesłodzonego soku pomarańczowego
pół szklanki śmietany 9%
grubo mielony czarny pieprz
pieprz cayenne


Wykonanie
Pory umyć i pokroić w niezbyt cienkie krążki (tylko białe i jasnozielone części). Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę.

Rozpuścić w garnku masło, delikatnie poddusić na nim jabłka z porami, aż zmiękną ale nie stracą kształtu.

Dodać bulion, śmietanę i sok pomarańczowy, doprawić pieprzem cayenne, dusić ok 10 minut. Przed podaniem posypać grubo zmielonym czarnym pieprzem.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 20 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 220 kcal
Białko: 4 g
Tłuszcze: 10 g
Węglowodany: 20 g




Przepis dodany przez: glicynia




Zobacz też

Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy