Strona główna Dieta niskocholesterolowa danie główne Razowy makaron z warzywami

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Razowy makaron z warzywami

Dieta: · niskocholesterolowa · lekkostrawna · niskosodowa · niskokaloryczna ·


Składniki
250 g suchego makaronu razowego
2 średnie cebule
3 kolorowe papryki (zielona, żółta, czerwona)
1 por
pół łyżki miodu gryczanego
4 łyżki odtłuszczonego bulionu warzywnego
łyżka białego octu winnego
2 łyżki oleju z pestek winogron
pęczek pietruszki
2 łyżki ziarna sezamowego
sól, pieprz


Wykonanie
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem pół łyżki leju.
Cebulę pokroić w kostkę, Paprykęi por w nieco większe kawałki. Jarzyny dusić na pozostałym oleju przez 5 minut, po czym dodać wywar i dusić aż się wchłonie. Doprawić na słodko-kwaśno octem, solą, pieprzem i miodem. Wymieszać z makaronem, przez chwilę podgrzewać.

Podawać posypane uprażonym sezamem i zieloną pietruszką.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 30 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 330 kcal
Białko: 10 g
Tłuszcze: 6 g
Węglowodany: 53 g




Przepis dodany przez: ena




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dieta niskosodowa - najnowsze przepisy
Chłodnik truskawkowy
Zupa krem z dyni z kaszką kuskus
Papryka nadziewana kaszą kuskus i mięsem indyczym
Pikantny chłodnik z arbuzem
Mus cytrynowy
Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy