Podziel się:
Risotto rybne
Dieta: · lekkostrawna ·
Składniki
25 dag ryżu,
2 i 1/2 szklanki wody,
1 cebula,
1 łyżka masła,
50 dag pomidorów,
25 dag wędzonej makreli,
sól, pieprz,
2 łyżki zieleniny
Wykonanie
Ryż ugotować na sypko. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodając pokrojone pomidory. Rozdrobnić rybę, dodać do cebuli z pomidorami i dusić przez 10 min, doprawić solą i pieprzem. Ryż włożyć do ciepłego naczynia, zalać mieszaniną z ryby i pomidorów. Wymieszać, podawać uformowane w półkule, posypane zieleniną.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: średnie | Koszt: średni |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: ggacki