Podziel się:
Rolada faszerowana z serkiem topionym
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
• 200g serka topionego (np. złoty ementaler, z kurczakiem wędzonym, z borowikami)
• 100g sera żółtego
• 400g filetów z kurczaka
• 200g polędwicy wołowej
• przyprawy: sól, pieprz i papryka słodka
Wykonanie
Filet z kurczaka oraz polędwicę rozbić na duże cienkie kotlety i przyprawić. Położyć polędwicę na filet z kurczaka i posmarować ją serkiem topionym. Na górę położyć plaster sera żółtego. Całość zwinąć w roladę i zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Po wyjęciu pokroić mięso na trzy równej wielkości rolady. Podawać z przysmażonymi ziemniakami.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |
Źródło: www.sertop.com.pl
Autor: SERTOP
Przepis dodany przez: PR CLUB