Strona główna Dieta po prostu smaczne danie główne Rolada faszerowana z serkiem topionym

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Rolada faszerowana z serkiem topionym

Dieta: · po prostu smaczne ·

Rolada faszerowana z serkiem topionym


Składniki
• 200g serka topionego (np. złoty ementaler, z kurczakiem wędzonym, z borowikami)
• 100g sera żółtego
• 400g filetów z kurczaka
• 200g polędwicy wołowej
• przyprawy: sól, pieprz i papryka słodka


Wykonanie
Filet z kurczaka oraz polędwicę rozbić na duże cienkie kotlety i przyprawić. Położyć polędwicę na filet z kurczaka i posmarować ją serkiem topionym. Na górę położyć plaster sera żółtego. Całość zwinąć w roladę i zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Po wyjęciu pokroić mięso na trzy równej wielkości rolady. Podawać z przysmażonymi ziemniakami.


Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 5 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 4

Źródło: www.sertop.com.pl
Autor: SERTOP



Przepis dodany przez: PR CLUB




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy