Podziel się:
Roladki w galarecie
Dieta: · po prostu smaczne ·
można szynkę posmarować musztardą.
dodać zielone listki z ziół
lub szczypiorek
Składniki
Bulionetka Domowa Warzywna - 1 sztuka
żelatyna - 6 łyżeczek
szynka gotowana - 20 plastrów
chrzan - 2 łyżeczki
natka pietruszki - 0.5 pęczka
jajka - 5 sztuk
Wykonanie
1.Jajka ugotuj na twardo, wystudź i pokrój na ćwiartki
2.W rondlu zagotuj 0,7 litra wody, dodaj Bulionetkę – gotuj chwilę. Następnie zdejmij z ognia, wsyp żelatynę i mieszaj do momentu rozpuszczenia w bulionie.
3.Na desce rozłóż plastry szynki. Każdy z nich posmaruj odrobiną chrzanu i ułóż na nich po ćwiartce ugotowanego jajka – zwiń roladki
.4.Tak przygotowane roladki ułóż dekoracyjnie na półmisku i zalej nieco wystudzoną płynną galaretą. Udekoruj gałązkami natki i wstaw na kilka godzin do lodówki do momentu stężenia galarety. Podawaj z cząstkami cytryny.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: Camila