Podziel się:
Roladki z cukinii
Dieta: · dla diabetyków · niskocholesterolowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·
Składniki
30 g jogurtu
1 łyżeczka ostrej musztardy
szczypta papryka w proszku
sól
1 łyżeczka szczypiorku
60 g cukinii
20 g szynki
15 g grissini
30 g pomidorów koktailowych
1 łyżeczka oleju
Wykonanie
1. Jogurt wymieszać z musztardą. Dip doprawić papryką i solą, wymieszać z posiekanym szczypiorkiem.
2. Cukinię oczyścić, umyć i pokroić wzdłuż na 6 cienkich plastrów. Ser i szynkę pokroić na 3 paski. Grissini (grube paluszki) podzielić na 3 kawałki. Na 3 plastrach cukinii położyć po 1 kawałku szynki i grissini, zwinąć i spiąć wykałaczkami.
3. Pomidorki umyć, przekroić na pół, razem z pokrojonym serem wyłozyć na pozostałe plastry cukinii. Zwinąć i spiąć.
4. Na patelni teflonowej rozgrzać olej, włożyć roladki i obsmażyć. Podac z dipem jogurtowym
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 90 kcal Białko: 13 g |
Tłuszcze: 6 g Węglowodany: 9 g |
Przepis dodany przez: helas