Podziel się:
Roladki z kurczaka z fetą, kaparami i orzechami
Dieta: · śródziemnomorska ·
Składniki
2 podwójne piersi z kurczaka, raczej spore
1 opakowanie miękkiego sera feta
10 orzechów włoskich, obranych i posiekanych grubo
1 łyżka suszonych pomidorów, pokrojonych
2 łyżki kaparów
oregano, pieprz do smaku
4 łyżki masła
Wykonanie
Piersi podzielić na pół, rozbić na cienkie roladki, najlepiej przez folię, żeby nie poprzerywać.
Ser rozdrobnić, wymieszać na pastę z orzechami, pieprzem, oregano, pomidorami i kaparami. Masą smarować piersi, dobrze zwinąć, posypać po wierzchu pieprzem. Masłem wysmarować 4 kawałki folii aluminiowej, zawinąć w nie dość ściśle roladki, tworząc wałeczki.
Obsmażyć z każdej strony po 2 minuty na gorącym oleju, nadal w folii wstawić do piekarnika. Piec ok 20 minut w temperaturze ok 180 st. Odczekać ok 10 minut, potem odpakować z folii, pokroić i podawać z sałatą.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: średnie | Koszt: niski |
Czas: 60 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: jo-asienka