Strona główna Dieta śródziemnomorska danie główne Roladki z kurczaka z fetą, kaparami i orzechami

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Roladki z kurczaka z fetą, kaparami i orzechami

Dieta: · śródziemnomorska ·

fot. GG


Składniki
2 podwójne piersi z kurczaka, raczej spore
1 opakowanie miękkiego sera feta
10 orzechów włoskich, obranych i posiekanych grubo
1 łyżka suszonych pomidorów, pokrojonych
2 łyżki kaparów
oregano, pieprz do smaku
4 łyżki masła


Wykonanie
Piersi podzielić na pół, rozbić na cienkie roladki, najlepiej przez folię, żeby nie poprzerywać.

Ser rozdrobnić, wymieszać na pastę z orzechami, pieprzem, oregano, pomidorami i kaparami. Masą smarować piersi, dobrze zwinąć, posypać po wierzchu pieprzem. Masłem wysmarować 4 kawałki folii aluminiowej, zawinąć w nie dość ściśle roladki, tworząc wałeczki.

Obsmażyć z każdej strony po 2 minuty na gorącym oleju, nadal w folii wstawić do piekarnika. Piec ok 20 minut w temperaturze ok 180 st. Odczekać ok 10 minut, potem odpakować z folii, pokroić i podawać z sałatą.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: średnie Koszt: niski
Czas: 60 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: jo-asienka




Zobacz też

Dieta śródziemnomorska - najnowsze przepisy
Capellini alla marinara
Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym
Grillowana cukinia z serkiem topionym
Sałatka na ciepło z brokułów, oliwek i parmezanu
Polecamy Oferty pracy