Podziel się:
Roladki z szynki z kremem chrzanowym
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
12 dużych plastrów z szynki, bez tłuszczu
6 jaj
120 g chrzanu ze słoika
125 ml śmietanki 36% bardzo gęstej lub mascarpone
sól, biały pieprz do smaku
Wykonanie
Ugotować jajka na twardo, ostudzić, obrać , wyjąć żółtka a białka bardzo drobno posiekać.
Chrzan odcisnąć na sitku z płynu. Żółtka rozetrzeć, dodając po łyżce śmietanę lub mascarpone. Na końcu dodać odciśnięty chrzan , doprawić solą i pieprzem.
Przygotowaną w ten sposób masę nałożyć na plastry szynki, zwinąć je ciasno w rulony i ułożyć na półmisku.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: Mirosław