Strona główna Dieta niskocholesterolowa przekąski Rolmopsy śledziowe

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Rolmopsy śledziowe

Dieta: · niskocholesterolowa · niskowęglowodanowa ·

© Barbara Dudzińska - Fotolia.com


Składniki
8 filetów śledziowych
2 średnie cebule
2 duże ogórki kiszone
Musztarda rosyjska
1/2 szkl octu jabłkowego
1 szkl wody
1 łyżeczka cukru
Kilka ziarenek ziela angielskiego
4 listki laurowe


Wykonanie
Przygotować zalewę: ugotować ocet z wodą, cukrem, zielem angielskim
i listkami laurowymi.
Filety ułożyć w naczyniu skórą do dołu, posmarować musztardą i ułożyć na nich po plasterku cebuli i ogórka. Następnie każdy filet zwinąć w ciasny rulon i wbić w niego wykałaczkę, tak aby rolmopsy się nie rozpadły. Naczynie z rolmopsami zalać zalewą. Najlepsze są tak po 3-4 dniach.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: średnie Koszt: niski
Czas: 20 (nie licząc marynowania) Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4

Źródło: Develey



Przepis dodany przez: jo-asienka




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy