Podziel się:
Ryba duszona w jarzynach
Dieta: · śródziemnomorska · niskocholesterolowa · niskowęglowodanowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·
Składniki
500 g filetów rybnych
½ paczki mrożonej włoszczyzny
250 g pora
łyżka oleju
sól
sok z cytryny
szczypta melisy i bazylii
Wykonanie
Por umyć, pokroić w krążki, wrzucić do rondla na rozgrzany olej, dodać łyżkę wody i dusić około 10 minut. Rybę skropić sokiem z cytryny, lekko osolić i odstawić na 15 minut. Do podduszonych porów dodać włoszczyznę, podlać jeszcze kilkoma łyżkami wody i chwilę dusić. Na podduszonych warzywach ułożyć rybę, doprawić ziołami, przykryć i dusić do miękkości.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 40 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: jesien21