Podziel się:
Ryba pieczona z warzywami
Dieta: · śródziemnomorska · dla diabetyków · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna · niskosodowa · niskokaloryczna ·
Składniki
4 mrożone filety rybne ( ok. ½ kg) , np. z dorsza
½ kg mrożonych warzyw skomponowanych według uznania
1 mała cebula
1 posiekany ząbek czosnku
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka koperku
Wykonanie
Filety rybne ułożyć na folii alunimowej. Mrożone warzywa wymieszać z z posiekanym czosnkiem i cebulą, następnie umieścić na foli, tak, aby otaczały rybę.
Całość skropić sokiem z cytryny, a na wierzchu posypać koperkiem i pietruszką.
Tak przygotowaną potrawę szczelnie owinąć folią aluminiową. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Piec 15-20 minut aż warzywa będą miękkie.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 250 kcal Białko: 41 g |
Tłuszcze: 12 g |
Przepis dodany przez: jesien21