Strona główna Dieta dla diabetyków danie główne Ryba po grecku

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Ryba po grecku

Dieta: · dla diabetyków · niskowęglowodanowa ·


Składniki
40 dag fileta z ryby
1/2 litra bulionu warzywnego
1 cebula
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz
sól
40-50 dag warzyw (głównie seler i pietruszka, niewiele marchwi)
6 łyżek oleju
6 łyżeczek ketchupu
2 łyżeczki mąki


Wykonanie
Filety z ryby ugotować na wywarze z warzyw. Oczyszczone warzywa rozdrobnić, włożyć na rozgrzany olej, dodać soli i smażyć ok. 5 min.

Dodać wywar po gotowaniu ryby (1 szklanka) i dusić warzywa do miękkości. Następnie dodać sos zrobiony z wody, mąki, ketchupu, soli, i soku z cytryny. Gotować razem ok. 3 min.

Rybę ułożoną w salaterce pokryć jarzynami w sosie i posypać zieleniną.


Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: średnie Koszt: średni
Czas: 5 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: ena




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy