Podziel się:
Ryba po grecku
Dieta: · dla diabetyków · niskowęglowodanowa ·
Składniki
40 dag fileta z ryby
1/2 litra bulionu warzywnego
1 cebula
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz
sól
40-50 dag warzyw (głównie seler i pietruszka, niewiele marchwi)
6 łyżek oleju
6 łyżeczek ketchupu
2 łyżeczki mąki
Wykonanie
Filety z ryby ugotować na wywarze z warzyw. Oczyszczone warzywa rozdrobnić, włożyć na rozgrzany olej, dodać soli i smażyć ok. 5 min.
Dodać wywar po gotowaniu ryby (1 szklanka) i dusić warzywa do miękkości. Następnie dodać sos zrobiony z wody, mąki, ketchupu, soli, i soku z cytryny. Gotować razem ok. 3 min.
Rybę ułożoną w salaterce pokryć jarzynami w sosie i posypać zieleniną.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: średnie | Koszt: średni |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: ena