Strona główna Dieta niskocholesterolowa przekąski Ryba po grecku

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Ryba po grecku

Dieta: · niskocholesterolowa ·

© studioflara - Fotolia.com


Składniki
1,5 kg ryby mrożonej np. mintaj
4 duże cebule
6 szt. dużej marchwi
3 pietruszki
pół selera
olej do smażenia
2 łyżki octu winnego
szklanka mleka
szklanka mąki
przyprawy: pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy
5 łyżek koncentratu pomidorowego


Wykonanie
Rozmrożoną rybę obtoczyć w mleku, mące i usmażyć na rozgrzanym oleju.
Cebulę pokroić w talarki, posolić i również usmażyć na oleju.
Surowe warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przełożyć to do garnka i dusić do miękkości. Dodać ocet, usmażoną cebulę, koncentrat pomidorowy i przyprawić do smaku. Przygotowaną masę przekładać na przemian z kawałkami ryby w naczyniu żaroodpornym.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 40 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 6

Źródło: Develey



Przepis dodany przez: jo-asienka




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Polecamy Oferty pracy