Podziel się:
Ryba po grecku
Dieta: · niskocholesterolowa ·
Składniki
1,5 kg ryby mrożonej np. mintaj
4 duże cebule
6 szt. dużej marchwi
3 pietruszki
pół selera
olej do smażenia
2 łyżki octu winnego
szklanka mleka
szklanka mąki
przyprawy: pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy
5 łyżek koncentratu pomidorowego
Wykonanie
Rozmrożoną rybę obtoczyć w mleku, mące i usmażyć na rozgrzanym oleju.
Cebulę pokroić w talarki, posolić i również usmażyć na oleju.
Surowe warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przełożyć to do garnka i dusić do miękkości. Dodać ocet, usmażoną cebulę, koncentrat pomidorowy i przyprawić do smaku. Przygotowaną masę przekładać na przemian z kawałkami ryby w naczyniu żaroodpornym.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 40 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 6 |
Źródło: Develey
Przepis dodany przez: jo-asienka
Zobacz też
|