Strona główna Dieta po prostu smaczne danie główne Rydzyki - kotlety mielone z wkładką niemięsną

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Rydzyki - kotlety mielone z wkładką niemięsną

Dieta: · po prostu smaczne ·

Bardzo pyszne, soczyste w środku i sycące. Idealne na szybki obiad.

© rauf_ashrafov - Fotolia.com


Składniki
1 kg mięsa mielonego wieprzowego
300 g pieczarek (można eksperymentować z większa ilością)
2 duże cebule
2 lub więcej ząbków czosnku
2 jajka
3-4 łyżki bułki tartej (lub więcej, do sklejenia kotletów)
1 pęczek natki pietruszki
sól, pieprz do smaku


Wykonanie
Pieczarki zetrzeć na drobnej tarce lub posiekać w blenderze. Cebulę pokroić drobno, czosnek przecisnąć przez praskę lub rozgnieść i posiekać. Posiekać natkę pietruszki. Wszystkie składniki wymieszać, w razie potrzeby dodać nieco więcej bułki. Formować kotlety, smażyć na średnim ogniu, pod koniec zmniejszając go, żeby mięso usmażyło się w środku. Podawać jak "zwykłe" mielone.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 10 (nie licząc smażenia) Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 8




Przepis dodany przez: fritzek




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy