Podziel się:
Ryż z mięsem
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa ·
Składniki
445 g zmielonej wołowiny
445 g szynki
1 posiekana cebula
224 g ryżu
475 ml wody
1 puszka pomidorów
2 puszki czerwonej fasoli
Szczypta soli i pieprzu
Wykonanie
1.Podpiecz na patelni wołowinę i szynkę, dodaj cebulę.
2.Do garnka nalej dwie szklanki wody, dodaj ryż, pomidory i fasolę. Doprowadź do wrzenia i dodaj mięso z patelni. Przypraw solą i pieprzem
3.Mieszając gotuj około 25 minut
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 35 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 8 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 485 kcal Białko: 26 g |
Tłuszcze: 23 g |
Cholesterol: 72 mg |
Źródło: www.allrecipes.com
Przepis dodany przez: marta