Podziel się:
Ryż ze szpinakiem
Dieta: · śródziemnomorska · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·
Składniki
1 paczka mrożonego szpinaku
1 łyżeczka oliwy
1 puszka słodkich pomidorów
1 filiżanka ugotowanego ryżu
1 puszka białej fasoli
Szczypta soli czosnkowej
Szczypta pieprzu
Wykonanie
1. Mrożony szpinak rozmrozić i poddusić z dodatkiem oliwy aż do odparowania wody. Dodać pomidory.
2. Po lekkim przestudzeniu połączyć z ryżem i fasolą
3. Przyprawić solą, pieprzem i bazylią
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 (plus czas na przygotowanie szpinaku i ugotowanie ryżu) | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 260 kcal Białko: 13 g |
Tłuszcze: 1 g |
Zawartość sodu: 55 mg |
Źródło: www.diet.com
Przepis dodany przez: marta