Podziel się:
Sałatka "Wszystko co mam"
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · bezglutenowa ·
NADAJE SIĘ TEŻ DLA BEZGLUTENOWCÓW
Składniki
Baza: kapusta pekińska ( mała sztuka lub ¾ większej)
kukurydza w puszce
cebula czerwona - 2 sztuki
garść rodzynek i/lub moreli i/lub śliwek suszonych
3 łyżki ziaren słonecznika
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Wykonanie
Kapustę pokroić w cienkie plastry, a wyjdą ładne „piórka”. Wrzucić do miski.
Cebule obrać i pokroić w półpiórka (cebula na 4 części). Kukurydzę odsączyć, przelać woda i osączyć na sicie.
Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Wystudzić.
Rodzynki, śliwki, morele umyć ( wszystkie są niestety konserwowane, więc trzeba zmyć to świństwo) i osuszyć na ręczniku papierowym.
Wszystkie składniki wymieszać dodając majonez i jogurt, sól i pieprz.
Taaakie jedzenie!
Rodzaj potrawy sałatki | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 8 |
Źródło: własne
Autor: awapastel
Przepis dodany przez: awapastel