Podziel się:
Sałatka brokułowa
Dieta: · śródziemnomorska · niskocholesterolowa · niskowęglowodanowa ·
Składniki
6 plasterków bekonu
3 filiżanki różyczek brokuła
3 filiżanki pokrojonego kalafiora
3 filiżanki posiekanego selera
2 filiżanki groszku
1 filiżanka żurawin
1 filiżanka orzeszków ziemnych
¼ filiżanki soli
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka octu winnego
2 łyżeczki posiekanej cebuli
¼ filiżanki Parmezanu
1 ½ filiżanki majonezu
Wykonanie
1. Podsmaż bekon
2. Połącz ze sobą brokuła, kalafiora, selera, groszek i żurawiny
3. Wymieszaj majonez i ocet, przypraw solą, cukrem. Dodaj cebulę i starty ser. Powstałą mieszanką polej warzywa
4. Dodaj bekon i orzeszki. Całość wymieszaj
Rodzaj potrawy sałatki | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 800 kcal Białko: 16 g |
Tłuszcze: 73 g |
Cholesterol: 55 mg |
Źródło: www.allrecipes.com
Przepis dodany przez: marta