Podziel się:
Sałatka grecka
Dieta: · śródziemnomorska · niskocholesterolowa · niskowęglowodanowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·
Składniki
1 główka sałaty
1 drobno pokrojona, czerwona cebula
½ filiżanki oliwek
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
2 duże, pokrojone w kostkę pomidory
1 pokrojony ogórek
1 opakowanie odtłuszczonego sera feta
6 łyżeczek oliwy
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka soku z cytryny
Szczypta soli i pieprzu
Wykonanie
1. Wymieszaj sałatę, cebulę, oliwki, paprykę, pomidory, ogórka i ser
2. W drugim naczyniu połącz oliwę, oregano, sok z cytryny, dodaj przyprawy. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę
Rodzaj potrawy sałatki | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 6 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 265 kcal |
Tłuszcze: 22 g |
Cholesterol: 22 mg |
Źródło: www.allrecipes.com
Przepis dodany przez: marta